EVENT: ATP CROATIA OPEN UMAG

Published by

on

Trideset i drugi Atp Umag turnir, održavao se od 22. do 31. srpnja 2022. Nakon što se turnir prije dvije godine nije održao zbog korone, a prošle godine se održavao pod mjerama, turnir se ove godine vratio u velikom stilu. Posebno se iščekivao zbog velikog broja tenisača koji su u top sto igrača po atp listi, a stigla su i dva igrača koja su u top 10: Carlos Alcaraz koji je 5.  i Jannik Sinner koji je 10. 

Carlos Alcaraz zvijezda turnira

Mladi osamnaestogodišnji Španjolac bio je prava zvijezda turnira. U Umag je stigao kao 5. igrač svijeta, a prošle godine je ovaj turnir i osvojio. Organizatori su se pribojavali da će otkazati svoj dolazak a na oduševljenje mnogih ipak je stigao. Prošle godine bio je 70. igrač svijeta bez puno prohtjeva zato je ove godine dobro namučio organizatore. Naime, oni su mu morali pripremiti vilu s privatnom plažom, doručak u krevet svakoga dana i organizirati vožnje jatskijem. Horde ljudi su ga čekali nakon svakog meča tražeći fotografije i autograme. Carlos je itekako uživao u svoj pažnji koju je dobivao a i mediji su ga voljeli zbog načina komuniciranja s njima. Iako još nije najbolje usvojio engleski jezik na sva pitanja odgovarao je dugo i strpljivo s mnoštvo pošalica.

Kruha i igara

Osim izvrsnih mečeva posjetitelji su mogli uživati i u Dance Areni u sklopu teniskih terena gdje su se svaku večer izmjenjivali vrhunski glazbenici. Ove godine je naglasak bio na elektronskoj glazbi pa je bilo dosta DJ-va, ali najviše oduševljenje kod publike izazvala je pjevačica Sennidah. Također je tu bio i šator gdje su posjetitelji mogli uživati u degustaciji vina, ali i u vrhunskoj gastronomskoj ponudi domaćih istarskih proizvoda. Odmah uz terene nalaze se kafići i restorani koji se otvaraju samo za potrebe teniskog turnira.

Finale turnira

Ni finale turnira nije razočaralo, štoviše ispunilo je sva očekivanja. Karte su danima bile rasprodane ali ne samo za finale već i za polufinale. U završnici turnira našli su se dva najbolja igrača, prošlogodišnji pobjednik Španjolac Alcaraz i Talijan Sinner. Pobjedu je na kraju ipak odnio Sinner i tako spriječio da Alcaraz bude prvi u povijesti Umaškog turnira koji će osvojiti pehar dvije godine zaredom. Rezultat je bio  6:7 (5), 6:1, 6:1 za Talijana a meč je bio uzbudljiv pa je publika mogla uživati. Slijedila je ceremonija dodjele nagrada, govori sudionika, organizatora i glavnog sponzora a za kraj tu je bio i veličanstveni vatromet. I za kraj mogu samo reći da jedva čekam sljedeći tenniski turnir u Umagu. Za više informacija i izvor kliknite tu.

Leave a comment