TRI APLIKACIJE ZA OBRADU VIDEA ZA DRUŠTVENE MREŽE

Published by

on

Pojavom društvenih mreža i razvojem pametne tehnologije poput smartphonea, kreiranje vizualnih sadržaja je postalo nikada dostupnije. Prosječni korisnik danas može u nekoliko trenutaka napraviti zanimljiv i dinamičan video koji može poslužiti u svrhu promocije njegovog hobija, osobnog brenda ili pak poslovanja. U ovom blog postu donosim vam tri mobilne aplikacije koje su idealne za obradu i snimanje videa. A prije samih aplikacija pogledajte video kojeg sam pripremio za Tik Tok aplikaciju kroz navedene aplikacije.

  1. Adobe Premiere Rush

Adobe programi poznati su kao jedni od najboljih za različite vrste obrade i pripreme medijskih sadržaja – od kreiranja digitalnih animacija do fotografija i videa. Računalni program Adobe Premier Pro nerijetko je korišten i u filmskoj industriji za montažu kompleksnih filmova. A od nedavno je i dostupna jednostavnija mobilna inačica pod nazivom Premier Rush. Program nudi sve potrebne alate za obradu videa, a za razliku od većine drugih aplikacija, besplatna verzija ima gotovo sve iste elemente kao i PRO verzija.

Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje.

  1. iMovie

Aplikacija za koju bi gotovo svaki youtuber američkog tržišta rekao da je glavni alat za obradu videa. Jednom prilikom poznata fotografkinja Jessica Kobeissi izjavila je: „iMovie je za videografe ono što je šećer za slastičare“. Glavna odlika ove aplikacije je njegovo jednostavno sučelje na koje se svaki korisnik u trenu može snaći. Iako ima sjajne elemente za obradu, upravo ta jednostavnost ga djelomično i limitira te nije baš idealan za nešto zahtjevnije formate. Također, mobilna verzija omogućuje obradu samo horizontalnih videa što je zapravo mana obzirom da se okomit video format danas sugerira kao glavni.

Aplikacija je dostupna za iOS uređaje.

  1. VSCO

Iako je do nedavno ova aplikacija bila isključivo namijenjena obradi fotografija, od nedavno je dobila i video ekstenziju te se sada i kroz nju može svaki video zapis „filtrirati“ poput fotografija. To je sjajna prednost ukoliko vam je važno da vam Instagram feed bude usklađen te sada i video objave mogu biti u istim bojama kao fotografije. Osim filtera, aplikacija nudi i osnovne alate poput rezanja, smanjivanja zvuka te dodavanja prijelaza. Svakako zahtjeva još dodatni razvoj, no kao beta video verzija zbilja funkcionira sjajno.

Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje.

Autor: Luka Lajić

Leave a comment