SEOSKI TURIZAM

Published by

on

Seoski turizam je vrsta turizma koja se odvija uglavnom na selima. Glavni motiv seoskog turizma je boravak čovjeka u prirodi, pješačenje, jahanje, ribolov, upoznavanje s lokalnom proizvodnjom (opg), poljoprivrednim poduzećima kao i doživljaj susreta s domaćim životinjama.

Karlovačku županiju krasi nekoliko seoskih domaćinstva koja su odličan bijeg iz grada.

  1. Srce prirode Srakovčić

Srakovčić nudi nezaboravan vikend odmor u prirodi daleko od gradske buke. Smještajne jedinice nalaze se na 350 metara nadmorske visine te u ponudi imate četiri kuće koje možete iznajmiti Jaglac, Šafran, Ljubičica, Narcisa. Kuće su obnovljene te prikazuju kako su izgledale kuće u ovom kraju u prošlosti te na taj način možete doživjeti neko potpuno drugačije iskustvo. Hrana je domaća i sve namjernice su iz lokalnih opg-ova te se pripremaju po receptima naših baka. Za sve ljubitelje vina ponuda je velika i radi se o vinima koji potječu iz ovog kraja. Posebni doživljaj je sjediti na ganku “Petrove kleti” i pijuckati vino uz domaći sir i pršut, a u pozadini čuti samo cvrkut ptica. Srce prirode savršeno je mjesto za proslave, vjenčanja, korporativne događaje itd…

2. Seljačko domaćinstvo Stjepan Čulig

Seljačko domaćinstvo Stjepan Čulig smješten je na brežuljku Vrhovac, nedaleko od Ozlja. Sve je krenulo od izgradnje stambene jedinice na djedovini obitelji Čulig i preraslo u ideju za seoski turizam. Objekt je udaljen svega 55 kilometara od Zagreba te pruža nezaboravno iskustvo dobre hrane, vina i pogleda koji doseže skroz do Žumberačkog i Samoborskog gorja. Vrhovac je poznat kao kraj vinogradara tako da je seljačko domaćinstvo okruženo isključivo vinogradima.

Autor: Ivana Lukežić

Leave a comment